De geschiedenis van Alfatex

1978 Het bedrijf werd in 1978 opgericht door Armin Bäni en Johan Lecluyse.

1980-1990 – Vlak na de oprichting van Alfatex explodeerde de vraag naar klittenband. Dit markeerde het begin van de groei van Alfatex binnen de sector. In deze periode werd voornamelijk standaardklittenband verkocht.

1990-2000 – Begin jaren ’90 begon Alfatex zich te richten op specialisaties en technische markten, evenals de verdere ontwikkeling van lijmen en het begin van stansen en lassen.

Bovendien werden de eerste stappen gezet om een verkoopnetwerk door heel Europa op te zetten. Vanwege de voortdurende groei werden verkoopkantoren gevestigd in Nederland en Frankrijk door de overname van:

1995 – Fixline® Holland, dat Alfatex Nederland werd.

1997 – Acrotex® France, dat Alfatex Frankrijk werd.

2000-2010 – Na de eeuwwisseling bleef Alfatex groeien en besloot daarom verkoopkantoren te openen in Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk.

2000 Oprichting van Alfatex Duitsland.

2001 – Sterke specialisatie op technische markten.

2002 – Alfatex Oostenrijk werd opgericht.

2004 – Alfatex begon zich te richten op de automotive markt en investeerde verder in het laboratorium en flinke automatisering van de productie.

2005 – Verkoopkantoren in de UK en Polen werden geopend evenals de implementatie van een sterke focus op R&D.

2006 – Tegen 2006 beschikte Alfatex over een verkoopnetwerk dat bijna heel Europa dekte. Daarnaast heeft de uitbreiding naar het oosten en naar Turkije de groei van het bedrijf en de marktpenetratie bevorderd.

2010 Alfatex Iberica werd opgericht om Spanje, Portugal en Noord-Afrika te bedienen.

Om tegemoet te blijven komen aan de groeiende vraag en specifieke wensen van klanten, investeerde het bedrijf in technologische ontwikkelingen, aangedreven door de Research & Development afdeling. Naast thermische lijm werd er bijvoorbeeld magnetiseerbaar, antistatisch en antibacterieel klittenband ontwikkeld. De technische mogelijkheden voor veel verschillende sectoren werden vergroot, met name in de auto- en luchtvaartindustrie, en dit stimuleerde de verdere groei van Alfatex.

In 2015 werd Alfatex overgenomen door Velcro Companies, de wereldleider in sluitingen. Door deze overname konden Velcro Companies en Alfatex gezamelijk hun krachten inzetten om hun productportfolio te verbreden, de operationele capaciteit uit te breiden en de ontwikkeling van nieuwe producten te versnellen.

In 2021 hebben we het VELCRO® Brand ALFATEX® product assortiment vernieuwd met een nieuwe en brede selectie van producten gericht op de dagelijkse behoeften van de industrie, naast het bieden van een optimale service in snelheid en flexibiliteit, dankzij onze fabriek in België.

Al meer dan 35 jaar is Alfatex een toonaangevende fabrikant van klittenband in elke vorm, soort en maat. Met kantoren in Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk kan Alfatex klanten in heel Europa helpen. De Belgische vestiging heeft meer dan 20.000m² ruimte gewijd aan research & development, productie en inventarisbeheer.