RICHTLIJNEN VOOR GEBRUIK VAN VELCRO® BRAND SLUITINGEN

VELCRO® Brand klittenband kan op stoffen genaaid worden. Het kan op een ondergrond (oppervlak) worden gelijmd met een drukgevoelige of met een door oplosmiddel geactiveerde buitenlaag. Het kan aan zichzelf of aan een andere stof worden bevestigd met warmte-activatie of door (hoogfrequent) lassen. De beste keuze hangt af van

Kleefstoffen

Het kiezen van de juiste kleefstof hangt af van uw producteisen en productieproces. Velcro Companies heeft meer dan 50 jaar ervaring in het ontwikkelen en toepassen van kleefstoffen. Voor een overzicht van alle VELCRO® Brand kleefstoffen, download de Adhesive brochure of neem contact op met een van onze experts.

Stoffen klittenband bevestigen

Dit zijn algemene richtlijnen voor optimale prestatie van uw VELCRO® Brand stoffen klittenbandproducten. Neem uw specifieke eisen door met een expert in het geval van grootschalige productie.

Naaibaar klittenband

VELCRO® Brand naaibare klittenband sluitingen kunnen worden gebruikt ter vervanging van (druk)knopen en ritsen en kunnen in de wasmachine en chemisch worden gereinigd.

Gebruiksinstructies:
1. Knip het gewenste formaat klittenband af.
2. Naai het klittenband met de naaimachine of handmatig aan de zoom en maak vast met een achtersteek.

Opmerking: Plaats de haaksluiting bij voorkeur aan de kant van de stof die de huid niet raakt. De sluiting kan gewassen of chemisch gereinigd worden. Houd de sluiting, indien mogelijk, tijdens het wassen gesloten om ophoping van pluis en draadjes tegen te gaan.Verschlüsse der Marke VELCRO® zum Annähen können anstelle von Knöpfen, Druckknöpfen oder Reissverschlüssen verwendet werden und sind für die Waschmaschine oder chemische Reinigung geeignet.

Zacht naaibaar klittenband

VELCRO® Brand zacht en flexibel naaibaar klittenband beperken materiaalophoping en zorgen voor draaggemak bij lichtgewichtstoffen en -kleding zoals babykleding. De sluitingen kunnen gewassen of chemisch gereinigd worden.

Gebruiksinstructies:
1. Knip het gewenste formaat klittenband af.
2. Naai het klittenband met de naaimachine of handmatig aan de zoom en maak vast met een achtersteek.

Opmerking: Plaats de haaksluiting bij voorkeur aan de kant van de stof die de huid niet raakt. De sluiting kan gewassen of chemisch gereinigd worden. Houd de sluiting, indien mogelijk, tijdens het wassen gesloten om ophoping van pluis en draadjes tegen te gaan.

Naaibaar klittenband met zelfklevende rug

VELCRO® Brand combinatie naaibaar lusband met zelfklevend haakband leent zich perfect voor het bevestigen van stof op oppervlakken die niet van stof zijn.

Gebruiksinstructies:
1. Knip het klittenband op de gewenste lengte af.
2. Naai het lusband met de naaimachine of handmatig aan de zoom en maak vast met een achtersteek.
3. Verwijder de filmlaag van het haakband en druk het band stevig aan op een schoon en droog oppervlak.
4. Na een uur is de kleefstof volledig ingetrokken.

Opmerking: Gebruik van het zelfklevend haakband wordt niet aangeraden op stoffen, dashboards, buigzaam vinyl, onder water of met naaimachines. Het verwijderen van de oorspronkelijke plek vermindert de kleefkracht en kan plekken achterlaten op geverfde oppervlakken. Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan de sluiting beschadigen.