VEELGESTELDE VRAGEN OVER VELCRO® BRAND PRODUCTEN

Wat is ‘Velcro’?

Wat is klittenband?

Kan ik ook alleen haakband kopen?

Hoe wordt klittenband bevestigd aan een product?

Hoe bepalen we welke kleefstof het beste werkt voor een project?

Hoe verwijder ik lijmresten?

Er zitten kleine stukjes rommel in de haakjes. Hoe kan ik dit reinigen?

Zijn VELCRO® Brand producten in grotere hoeveelheden of grotere rollen te koop dan ik in de winkel tegenkom?

Kan ik klittenband op maat laten maken of laten snijden?

Hoek an ik VELCRO® Brand producten aanschaffen?

Kan ik VELCRO® Brand producten online aanschaffen?

Ik heb een product nodig dat niet in de product brochures of op jullie website lijkt voor te komen.

Waar kan ik informatie over de certificering (RoHS, REACH, MIL-SPEC, Vlamvertragend, ftalaten, FDA, etc.) en andere documentatie van een VELCRO® Brand product vinden?

Iik ben op zoek naar een informatiebrochure van een specifiek professioneel product. Waar kan ik dit op jullie website vinden?

 

V: Wat is “Velcro”?

A: Velcro is geen fysiek product. ‘Velcro’ is de naam van een groep bedrijven (waaronder Velcro USA Inc.) die een breed scala aan producten vervaardigen. Het is tevens de merknaam die wordt gebruikt om onze producten te omschrijven, bijvoorbeeld VELCRO® Brand klittenbands of VELCRO® Brand memoborden.

Terug naar boven

 

V: Wat is klittenband?

A: Klittenband is een sluitingssysteem. De harde kant bestaat uit haakjes. De zachtere kant bestaat uit lusjes. De haakjes hechten aan de lusjes en zorgen zo voor een hechtend mechanisme. Klittenband bestaat in allerlei soorten en maten. Zo zijn er ook zelfhakende varianten en systemen met slechts een enkel oppervlak.

Terug naar boven

 

V: Kan ik ook alleen haakband kopen?

A: Ja. Hoewel met het oog op gebruiksvriendelijkheid de meeste retail verpakkingen haakband en lusband bevatten, worden onze producten voor professioneel gebruik vaak apart van elkaar verkocht. Het is dus mogelijk om alleen een zijde aan te schaffen, of meerdere exemplaren van een zijde, afhankelijk van uw toepassing.

Terug naar boven

 

V: Hoe wordt klittenband bevestigd aan een product?

A: Er zijn veel verschillende manieren om VELCRO® Brand klittenband aan uw product te bevestigen. Klittenband met een stoffen buitenzijde kan aan textiel en andere stoffen worden genaaid. Het kan aan een ondergrond (oppervlak) worden gelijmd met een drukgevoelige of warmte-geactiveerde buitenlaag. Het kan aan zichzelf of aan een andere stof worden bevestigd met warmte-activatie of door (hoogfrequent) lassen. De juiste keuze hangt af van uw doeleinden en vereisten.

Terug naar boven

 

V: Hoe bepalen we welke kleefstof het beste werkt voor een project?

A: Het kiezen van de juiste kleefstof hangt af van uw producteisen en productieproces. Velcro Companies heeft meer dan 50 jaar ervaring in het ontwikkelen en toepassen van zelfklevend klittenband. Voor een overzicht van alle VELCRO® brand kleefstoffen die voor productie kunnen worden gebruikt, kunt u onze Adhesive brochure downloaden of met een expert praten.

Terug naar boven

 

V: Hoe verwijder ik lijmresten?

A: Wij raden aan een reinigingsproduct op basis van citrus te gebruiken om de plakresten te verwijderen. Voor dikkere plakresten is mogelijk wat stevig poetswerk vereist. Wij raden aan om voor gebruik uit te testen of het reinigingsmiddel geen vlekken achterlaat en altijd het oppervlak schoon te maken na gebruik.

Terug naar boven

 

V: Er zitten kleine stukjes rommel in de haakjes. Hoe kan ik dit reinigen?

A: Het verwijderen van dit vuil uit de haakjes gaat op dezelfde wijze als het schoonmaken van een haarborstel. Gebruik hiervoor een harde borstel of een ander stuk klittenband. Dit kan enige moeite kosten; de haakjes van het klittenband zijn immers gemaakt om vast te houden! Voorkomen is beter dan genezen. Houd de haakjes daarom te allen tijde afgedicht zodat er niets aan kan blijven haken, zoals een kleed of je haar. Sluit het klittenband altijd voor het wassen.

Terug naar boven

 

V: Zijn de VELCRO® Brand producten in grotere hoeveelheden of grotere rollen te koop dan ik in de winkel tegenkom?

A: Ja. Laat ons alstublieft weten om welk producttype en welk onderdeelnummer het gaat. Het onderdeelnummer vindt u op de achterkant van de verpakking. Wij kunnen het nummer vergelijken met de nieuwste professionele variant en u laten weten hoe u deze het beste kunt aanschaffen.

Terug naar boven

 

V: Kan ik klittenband op maat laten maken of laten snijden?

A: Ja. Velcro Companies biedt veel converting mogelijkheden, van aangepaste onderdelen en sub-assemblage tot complete eindproducten. Daarnaast kunnen enkele van onze erkende distributeurs binnen korte tijd straps en op maat gesneden klittenband produceren. Praat met een expert om vast te stellen hoe op het beste manier aan uw wensen kan worden voldaan.

Terug naar boven

 

V: Hoe kan ik VELCRO® Brand producten aanschaffen?

A: Naast rechtstreekse verkoop via onze kantoren, beschikt Velcro Companies ook over een netwerk van erkende distributeurs die u regionaal van dienst kunnen zijn en in sommige gevallen ook sneller kunnen leveren. Praat met een expert van Velcro Companies of dien een online verzoek om informatie in voor hulp bij het vinden van het juiste verkooppunt.

Terug naar boven

 

V: Kan ik VELCRO® Brand producten online aanschaffen?

A: Velcro Companies biedt momenteel geen online verkoop aan. Enkele van onze erkende distributeurs bieden deze mogelijkheid echter wel aan.

Terug naar boven

 

V: Ik heb een product nodig dat niet in de product brochures of op jullie website lijkt voor te komen.

A: In onze product brochures staan de producten uit onze populairste productlijnen beschreven, maar wellicht bevatten zij niet alle mogelijkheden en capaciteiten van een product. Praat met een expert van Velcro Companies om uw vereisten en specificaties door te nemen, waaronder uw doeleinden en de te gebruiken ondergrond (oppervlak). Wij gaan vervolgens met u op zoek naar de beste oplossing. U kunt ook een online verzoek om informatie indienen.

Terug naar boven

 

V: Waar kan ik informatie over de certificering (RoHS, REACH, MIL-SPEC, Vlamvertragend, ftalaten, FDA, etc.) en andere documentatie van een VELCRO® Brand product vinden?

A: Als u het product niet rechtstreeks bij Velcro Companies heeft gekocht, kunt u contact opnemen met de leverancier om deze informatie te verkrijgen. Het kan zijn dat zij deze informatie al beschikbaar hebben. Hebben zij de informatie niet, kan dit bij ons aangevraagd worden. Als u het product rechtstreeks bij Velcro Companies hebt gekocht, kunt u contact opnemen met uw verkooppunt.

Terug naar boven

 

V: Ik ben op zoek naar een informatiebrochure van een specifiek professioneel product. Waar kan ik dit op jullie website vinden?

A: Productbrochures kunt u downloaden op de pagina’s van Branches en Producten op onze website. In sommige gevallen beschrijft een brochure verschillende producten binnen een bepaalde categorie. Kunt u de brochure die u zoekt niet vinden, of zoekt u specifieke informatie over een bepaald product of een bepaalde branche, dan kunt u een online verzoek om informatie indienen.

Terug naar boven