ONDERHOUD VAN VELCRO® BRAND PRODUCTEN EN VERWIJDEREN VAN PLAKRESTEN

Door je VELCRO® Brand producten goed te onderhouden en verzorgen, blijven ze kracht en grip behouden en gaan ze langer mee. Dit geldt met name voor klittenbandsluitingen in kleding die langere tijd onbedekt blijven of regelmatig gewassen en gedroogd worden.

Reinigen van VELCRO® Brand haakband

Na verloop van tijd kan er pluis en andere vuil aan de haakjes van het klittenband blijven hangen waardoor er minder grip ontstaat. Het verwijderen van dit vuil uit de haakjes gaat op dezelfde wijze als het schoonmaken van een haarborstel. Gebruik hiervoor een harde borstel of een ander stuk klittenband. Dit kan enige moeite kosten; de haakjes van het klittenband zijn immers gemaakt om vast te houden! Voorkomen is beter dan genezen. Houd de haakjes daarom te allen tijde afgedicht zodat er niets aan kan blijven haken, zoals een kleed of je haar. Sluit het klittenband altijd voor het wassen.

Verwijderen van plakresten van VELCRO® Brand zelfklevend klittenband

Als je een VELCRO® Brand zelfklevend klittenband van een oppervlak verwijdert, kunnen er plakresten achterblijven. Wij raden aan een reinigingsproduct op basis van citrus te gebruiken om de plakresten te verwijderen. Voor dikkere plakresten is mogelijk wat stevig poetswerk vereist. Wij raden aan om voor gebruik uit te testen of het reinigingsmiddel geen vlekken achterlaat en altijd het oppervlak schoon te maken na gebruik.